Chakra Verdiepingscursus

Met Rinske Frederiks en beeldend kunstenaar en creatief therapeut Anja van Rennes

Een reis langs de chakra’s in 8 maandelijkse cursusbijeenkomsten, vanaf 11 oktober 2015.

chakra'sChakra’s zijn centra van bewustzijn.  Het zijn energie knooppunten in ons lichaam die een direct en duidelijk waarneembaar effect hebben op ons dagelijks leven. Het chakra waar het grootste deel van de kundalini energie (de energie van Bewustzijn)  is geconcentreerd heeft de meeste invloed op onze basis houdingen en gedrag. Energie gedraagt zich als een magneet. We trekken datgene aan (mensen, gebeurtenissen, reacties) wat dezelfde frequentie heeft als ons dominante chakra. Als het eerste chakra dominant is in ons zijn we bijvoorbeeld overmatig gehecht aan onze materiële bezittingen en krijgen we uitdagingen op ons pad om te leren loslaten.

In deze cursus ga je de energie van de 7 chakra’s (en het aura als 8e chakra) herkennen in jezelf en leer je technieken om de chakra’s in balans te brengen. Door middel van Kundalini Yoga laten we de kundalini energie omhoog gaan vanaf de basis van de ruggengraat, zodat alle chakra’s op elkaar afgestemd raken en in balans komen. De energie wordt niet geforceerd om omhoog te gaan, maar het lichaam wordt voorbereid zodat dit kan gebeuren. Het zenuwstelsel wordt sterker en de energiekanalen openen zich. Als de chakra’s in balans zijn kom je in je kracht en ben je een capabel, bewust en compassievol mens.

Vanuit de teachings van Yogi Bhajan kijken we naar de functie en kwaliteiten van ieder chakra, om onszelf beter leren kennen. Daarnaast doen we creatieve oefeningen die de ervaring van de yoga verdiepen en het bewustzijn vergroten. De energie van ieder chakra die je hebt ervaren in de yoga ga je verder verkennen en naar buiten brengen in een creatieve opdracht.

Voor deze cursus is het niet nodig om te kunnen tekenen, schilderen, yoga te doen of te mediteren. De creatieve opdrachten zijn toegankelijk en fun. Iedere cursusbijeenkomst staat een van de chakra’s centraal. Je kunt je opgeven voor de hele cursus (met korting) of voor een losse bijeenkomst.

Data (steeds van 14.00 tot 17.00 uur)

11 oktober 2015 Wortelchakra
21 november 2015 Heiligbeen chakra
23 januari 2016 Navel chakra
13 februari 2016 Hart chakra
19 maart 2016 Keel chakra
16 april 2016 Derde oog chakra
21 mei 2016 Kruin chakra
18 juni 2016 Aura

Kijk voor aanmelding op Kundalini Yoga Wageningen: Chakra Verdiepingscursus.

juni, 2024

09jun10:3016:30Rite of the womb: inwijdingsfeest voor vrouwen

22jun10:0017:00Training Transcedent Mediumschap met geopende pijnappelklier

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X