Open dag

Programma Open dag

Tijdens de open dag op 3 september ben je welkom om kennis te maken met ons yoga aanbod en met de docenten die de lessen verzorgen. Deze keer komen vooral de nieuwe yogalessen en activiteiten aan bod tijdens de open dag. Zoals Yang Yoga, een actieve yogavorm waarmee je werkt aan een sterk, lenig en gezond lichaam. In de meditatieve Yin Yogales blijf je juist lang in een houding, zodat je ruimte maakt en diep ontspant. Of doe mee met Gentle Yoga, een minder intensieve Kundalini yogales die je energie, rust en vertrouwen brengt. Je kunt ook deelnemen aan voorproefje van de cursus “Gezonde Zelfliefde” die in september start en voor kinderen is er een speelse kennismaking met de cursus Mindfulness. Aan het eind van de open dag is er een meditatief klankconcert; de kristallen klankschalen en stem brengen je in een diepe ontspanning.

11.00 – 11.45 uur Mindfulness voor kinderen – Silvie Walraven

12.00 – 12.45 uur Yang Yoga met Jolanda Qualm

13.00 – 13.45 uur Yin Yoga met Sophie Pietersen

14.00 – 14.45 uur Gentle Yoga met Paulien Borst

15.00 – 15.45 uur Cursus Gezonde Zelfliefde – Louky Vos

16.00 – 16.30 uur Klankconcert met kristallen klankschalen en stem – Elsbeth Snijdoodt en Viola Bennink

Hieronder een toelichting op de programma onderdelen, klik op de naam van de docent voor meer informatie.

Mindfulness voor kinderen met Silvie Walraven:  Mindfulness is er op gericht je bewust te worden van wat je van moment tot moment ervaart via je zintuigen en gevoel, in je doen, denken en spreken. Door onszelf te leren observeren, zonder oordelen, leren we onszelf beter kennen en kunnen daardoor vriendelijker zijn voor onszelf en anderen om ons heen.  Mindfulness brengt een betere concentratie en meer vermogen om positief en flexibel met uitdagingen in het leven om te gaan. In de workshops gaan de kinderen op verschillende manieren experimenteren met Mindfulness-oefeningen, die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Iedere dinsdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur (5-7 jr) en 16.45 – 17.45 uur (8-12 jr).

Yang Yoga met Jolanda Qualm: dit is een krachtige en dynamische vorm van yoga beoefening, ook wel Power Yoga genoemd. Je staat krachtig gefundeerd en betrekkelijk kort in houdingen, je ademhaling stuurt de beweging, en is bovendien diep en intensief. Ook ga je vloeiend over van de ene naar de andere houding. Met Yang Yoga leer je kracht van binnen uit in te zetten. Daarbij ontlaad je ook nog eens de opgehoopte spanning op een effectieve manier. Iedere donderdag om 17.30 uur, vanaf 7 september.

Yin Yoga met Sophie Pietersen: Yin Yoga heeft een meditatief karakter. Je blijft 3-5 minuten in een houding, waardoor je in een staat van reflectie komt. Op deze manier geef je je lichaam de kans om ruimte te creëren. Ruimte voor innerlijke stilte. Je komt dieper in ontspanning. Een mooie uitnodiging om je grenzen te verkennen en te verleggen. Kijk voor meer informatie op de website van Sophie. De Yin Yogalessen worden gegeven op donderdagavond om 19.00 uur.

Gentle Yoga met Paulien Borst: Als je beperkt bent in je beweging, omdat je een blessure hebt, ziek of herstellend bent of ouder wordt, maar ook als je bijvoorbeeld last hebt van burn-out verschijnselen kan Gentle Yoga iets voor je betekenen. Je leert bewegen binnen je grenzen en die te verleggen of te accepteren. Lichamelijk brengt Gentle Yoga meer soepelheid. Door beweging, ademhalingsoefeningen en meditatie krijg je energie, rust en vertrouwen. In een Gentle Yogales komt ook je geest tot rust. Gentle Yoga kenmerkt zich onder andere door het tempo. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Gentle Yoga wordt gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga, op donderdagochtend om 9.30 uur.

Cursus “Gezonde Zelfliefde” met Louky Vos: Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt herhalen we oude (overlevings-)patronen die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ oefenen we op meditatieve wijze met het doorbreken van die patronen. Daardoor hervind je wie je al bent op een veel fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je ‘gewoonte-zelf’. Je komt thuis in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. De cursus bestaat uit 8 maandag- of donderdagmiddagen vanaf half september.

Klankconcert met kristallen klankschalen en stem door Elsbeth Snijdoodt en Viola Bennink Hoe vind je weer die weldadige rust in lichaam en gedachten? De liefdevolle klanken van Viola’s stem, samen met de Kristallen Klankschalen van Elsbeth, kunnen je hierbij helpen. Sta jezelf toe om door middel van klanken en stilte weg te zakken in leegte. Even gaan gedachten, geen verwachtingen, geen “moeten”, alleen rust. Geplande concerten najaar 2017: 8 september, 13 oktober, 10 november, 1 december.

juli, 2018

Niks gepland

Je bent welkom voor een proefles

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail