Open dag

Programma Open dag

Tijdens de open dag op 2 september ben je welkom om kennis te maken met ons yoga aanbod en met de docenten die de lessen verzorgen. Deze keer kan je meedoen met een les Yang Yoga, een actieve yogavorm waarmee je werkt aan een sterk, lenig en gezond lichaam. In de meditatieve Yin Yogales blijf je juist lang in een houding, zodat je ruimte maakt en diep ontspant. Of doe mee met Kundalini Yoga, een transformerende yogavorm die je persoonlijke groei stimuleert en je thuisbrengt bij jezelf. Je kunt ook deelnemen aan een voorproefje van de 8 weekse cursus Mindfulness (MBSR/CT) die start op 9 september. Ook voor kinderen is er een speelse kennismaking met de cursus Mindfulness die binnenkort start op maandag en dinsdagmiddag. Aan het eind van de open dag is er een gongbad; de klanken van de magische gong brengen je in een diepe ontspanning en meditatieve staat.

11.00 uur Ontvangst

11.15 – 11.45 uur Mindfulness voor kinderen – Silvie Walraven

12.00 – 12.45 uur Mindfulness voor volwassenen – Silvie Walraven

13.00 – 13.45 uur Yang Yoga met Jolanda Qualm

14.00 – 14.45 uur Yin Yoga met Jolanda Qualm

15.00 – 15.45 uur Kundalini Yoga met Rinske Frederiks

16.00 – 16.30 uur Gongbad – Rinske Frederiks

Hieronder een toelichting op de programma onderdelen, klik op de naam van de docent voor meer informatie.

Mindfulness voor kinderen en volwassenen met Silvie Walraven:  Mindfulness is er op gericht je bewust te worden van wat je van moment tot moment ervaart via je zintuigen en gevoel, in je doen, denken en spreken. Door onszelf te leren observeren, zonder oordelen, leren we onszelf beter kennen en kunnen daardoor vriendelijker zijn voor onszelf en anderen om ons heen.  Met mindfulness leer je de dingen met meer aandacht te doen, flexibeler met de uitdagingen in het leven om te gaan en wijzere keuzes te maken. In de proeflessen maak je kennis met verschillende mindfulnessoefeningen en hoe je deze in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Voor kinderen starten er vanaf 10 september achtweekse trainingen op maandag- en dinsdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur (5-7 jr) en 16.45 – 17.45 uur (8-12 jr). Voor volwassenen start er een achtweekse training op de zondagavond, vanaf 9 september, 19.30 – 22.00 uur. Individuele lessen zijn in overleg ook mogelijk

Yang Yoga met Jolanda Qualm: dit is een krachtige en dynamische vorm van yoga beoefening, ook wel Power Yoga genoemd. Je staat krachtig gefundeerd en betrekkelijk kort in houdingen, je ademhaling stuurt de beweging, en is bovendien diep en intensief. Ook ga je vloeiend over van de ene naar de andere houding. Met Yang Yoga leer je kracht van binnen uit in te zetten. Daarbij ontlaad je ook nog eens de opgehoopte spanning op een effectieve manier. Iedere donderdag om 17.30 uur.

Yin Yoga met Jolanda Qualm: Yin Yoga heeft een meditatief karakter. Je blijft 3-5 minuten in een houding, waardoor je in een staat van reflectie komt. Op deze manier geef je je lichaam de kans om ruimte te creëren. Ruimte voor innerlijke stilte. Je komt dieper in ontspanning. Een mooie uitnodiging om je grenzen te verkennen en te verleggen. De Yin Yogalessen worden gegeven op donderdagavond om 19.00 uur.

Kundalini Yoga met Rinske Frederiks: Kundalini yoga wordt wel de yoga van Bewustzijn genoemd. Dynamische oefeningen gecombineerd met krachtige ademtechnieken, mantra’s en meditaties maken je levensenergie (kundalini) wakker. Je stapt uit de comfortzone van (beperkende) gedachten- en gewoontepatronen, zodat blokkades op kunnen lossen en groei mogelijk is. Als de energie weer vrij kan stromen door je lichaam voel je je licht, energiek en klaar voor de uitdagingen van deze tijd. Deze veelzijdige yogavorm maakt je krachtig, vrij en bewust, in staat om het beste van jezelf te leven. De Kundalini yogalessen worden gegeven op maandagochtend, maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend.

Gongbad door Rinske Frederiks: De klanken van de gong brengen je in een staat van diepe rust en expansie van je bewustzijn. De mind kan namelijk geen weerstand bieden tegen de geluidstrillingen van de gong. Je kan niet anders dan de controle van het denken loslaten en je overgeven, meedrijven op de golven van dit oergeluid. Het geluid van de oneindige creatieve energie waar alles uit voort is gekomen.

juli, 2019

Niks gepland

Je bent welkom voor een proefles

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail