Open dag 12 januari 2020

De tijd vliegt – dit jaar bestaat ons yogacentrum 5 jaar! In januari 2015 openden we onze deuren en we geven nog steeds met heel veel plezier les in de fijne ruimte. En daarin hopen we ook nog steeds een bijdrage te leveren aan de energie, de rust en de ontspanning van onze cursisten. Ons lesrooster heeft zich dit jaar weer uitgebreid met meer docenten en lesuren.

Tijdens de open dag kun je met al onze docenten en met de verschillende yogavormen kennis maken. We hebben een prachtig programma samengesteld. Misschien heb je zin om voor een dagdeel te komen. Of kies je liever voor een enkele en specifieke les. In de ochtend heb je keuze uit de actievere lessen en in de middag zijn de lessen rustiger. Vóór de lunch ben je welkom voor een gongbad. En de middag sluiten we af met een sadhana met muziek voor het potluckdiner.

Houdt de website in de gaten voor mogelijke wijzigingen in ons programma!

Ochtend

08.30 – 09.15 Nina – Vroege Kundalini yoga
09.30 – 10.15 Zoë – Vinyasa Yoga
10.30 – 11.15 Ansje – Kundalini Yoga
11.30 – 12.00 Ramon – Gongbad
12.15 – 13.00 lunch (soep)

Middag

13.00 – 13.45 Christina – Yin Yoga
14.00 – 14.45 Rinske – Hormoon yoga
15.00 – 15.45 Esther – Yoga Nidra
16.00 – 16.30 Thee met lekkers
16.30 – 18.30 Sadhana met live muziek
18.30 – 19.30 uur Potluck diner (neem voor de maaltijd een gerecht mee wat je kunt delen met anderen)

Hieronder volgt kort wat informatie over onze programma onderdelen. Uitgebreidere informatie over onze verschillende lessen kun je hier lezen.

Kundalini Yoga is een transformerende yogavorm, waarbij dynamische oefeningen worden gecombineerd met krachtige ademtechnieken, mantra’s en meditaties. Deze veelzijdige yogavorm maakt je sterk, vrij en bewust, en in staat om het beste van jezelf te leven.

Viniyasa Yoga is een vorm van yoga waarbij je beweegt van asana (houding) naar asana, waarbij iedere beweging verloopt op het ritme van je ademhaling. Er is een continue flow van bewegingen, en die flow helpt je aanwezig te zijn in de bewegingen.

Gongbad De klanken van de gong brengen je in een staat van diepe rust en expansie van je bewustzijn. Je kunt niet anders dan de controle van het denken loslaten en je overgeven, meedrijven op de golven van dit oergeluid.

Yin Yoga heeft een meditatief karakter. Je blijft 3-5 minuten in een houding, waardoor je in een staat van reflectie komt. Op deze manier geef je je lichaam de kans om ruimte te creëren. Ruimte voor innerlijke stilte en ontspanning. Een mooie uitnodiging om je grenzen te verkennen en te verleggen.

Hormoon Yoga zijn oefeningen die gebaseerd zijn op een oefenserie van Dinah Rodriguez. Deze oefeningen (houdingen, ademhaling en meditaties) brengen balans in je hormoonhuishouding, en dat helpt bij overgangsklachten en PMS.  Het is een rustige yogavorm met veel meditatieve oefeningen.

Dru Yoga nidra is een  ontspansessie waarbij je in een staat van bewustzijn komt, die je brengt bij het stille punt in jezelf. Na een korte stretch van verschillende spieren, mag je gaan liggen en wordt je door verschillende fases van ontspanning geleid. Je zenuwstelsel ontspant en je komt in een diepe rust.

Sadhana Is voor deze gelegenheid iets ingekort. We beginnen met een Kundalini yogaserie en een korte ontspanning. Daarna volgt een meditatie van een uur met 7 mantra’s, met elk een eigen betekenis en werking. De mantra’s worden begeleid door een muziekgroep.

 

Je bent welkom voor een proefles

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail