Edith te Hennepe: mindfulness individueel en in groepen

Edith Mindfulness inspireert mij. Sinds 2010 ben ik met veel plezier gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 1, VMBN), in Wageningen. Mindfulness is een praktijk van 2500 jaar oud die een groter bewustzijn en wijsheid mogelijk maakt met als doel elk moment helemaal aanwezig te zijn in je leven, ook in de meest pijnlijke momenten. Het gaat om de bewustheid die ontstaat door doelbewust aandacht te geven aan dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen. In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of in de toekomst. We maken ons zorgen, we herbeleven frustraties, we plannen. Steeds dwalen onze gedachten af naar dingen die ons bezighouden: wat we allemaal nog moeten doen, waarom we tijdens een gesprek met een collega niet durven zeggen wat we willen zeggen, hoe het toch komt dat we mopperen op onze kinderen terwijl we dat helemaal niet willen.

Wanneer we automatisch handelen, komen we vaak in een vicieuze cirkel terecht, waarin we keer op keer met hetzelfde (verkeerde) gedrag op bepaalde situaties of problemen reageren. Mindfulness leert ons dit proces te stoppen en juist onze oplettendheid te vergroten, met een houding van open nieuwsgierigheid, vriendelijkheid en acceptatie. Dit maakt het ons mogelijk vanuit innerlijke kalmte, vreugde, liefde en wijsheid te kunnen antwoorden op (moeilijke, pijnlijke) situaties.

Mindfulness is zeer geschikt voor de aanpak van onder andere stress, angst, pijn, concentratieproblemen, burn-out en preventie van depressie.

Mindfulness is voor mij zo verhelderend en inspirerend, dat ik anderen ook graag wil laten ervaren wat mindfulness voor hen kan betekenen. Ik geef daarom regelmatig trainingen en workshops MBSR, MBCT, Mindful Parenting, mindfulness voor jongeren en kinderen. Voel je welkom! En wil je meer informatie over de trainingen of stiltedagen dan kun je me mailen: edith@mindfulness-praktijk.nl of bellen: 06-15087237.

Schrijf je in voor een proefles!


  Check het lesrooster voor mogelijkheden

  Welke les wil je volgen?

  Voorkeursdag:

  Lestijd:

  Vraag/opmerking:

  X