Hatha Yogaopleiding: Marloes van der Kamp

Spark of Light Yoga: Wijsheid, Inspiratie & Verbondenheid

buiten sideways bend 6

In deze tijd worden steeds meer mensen bewust, en komt er meer vraag naar yoga en meditatie. Laat je bij Spark of Light Yoga met Marloes van der Kamp inspireren door het Goddelijke, de Bron van Licht, die in alles aanwezig is. In een kleine groep en als nodig op 1,5 meter afstand; in deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om goed en veilig les te kunnen geven en je te verdiepen in de wijsheid die yoga te bieden heeft.

Deze hatha yoga en meditatie opleiding is door Yoga Alliance gecertificeerd en gaat uit van het non dualistisch Shaivisme: de rijke tantrische traditie die de basis vormde voor hatha yoga. Het gaat de diepte in en ziet de Bron van Licht in alles. Het is een niet-dogmatisch pad, dat het dagelijks leven gebruikt als ingang voor spirituele ontwikkeling. Het is een pad van ontwaken, dat uiteindelijk leidt tot bevrijding, en kent een diversiteit aan houdingen en meditaties.

Wat betekent dit voor de studenten?
Het lichaam is ook goddelijk, dus daar willen we goed voor zorgen. Je leert fysieke, emotionele én spirituele effecten van de hatha yoga en houdingen. Houdingen pas je zo nodig aan; het doel is maximale gezondheid, niet prestatie.

Daarnaast verdiep je je in andere aspecten van deze yoga traditie, zoals anatomie, filosofie, adem, focus, energie, mantra’s en de werking van gedachten. Het creëren van vrijheid in je geest vergt voor de meeste mensen veel en diepgaande oefening. In deze opleiding zet je een grote stap. We nemen ook een kijkje in de neurowetenschap, die verklaart waarom de traditionele meditaties zo goed werken.

Wie kan meedoen?
Iedereen die zich wil verdiepen in yoga is welkom. Met of zonder ervaring, en met of zonder intentie om les te geven.

Praktische informatie
De volgende opleiding van Spark of Light Yoga begint 19 september 2020 en omvat 12 weekenden in Wageningen (t/m 4 juli 2021). Zo heb je voldoende tijd om zelf thuis en met je mede-studenten tussendoor te oefenen en alle wijsheid in je dagelijks leven te integreren.

Website: https://sparkoflightyoga.com; E-mail: info@sparkoflightyoga.com,
Tel.: 06-40240241.

 

Docente: Marloes van der Kamp

yoga opleiding-1200 Marloes van der Kamp: “Yoga is altijd al deel van mijn leven geweest. Mijn vader deed yoga en van hem heb ik als jong kind al de eerste beginselen geleerd – hoeveel invloed je kunt hebben op je gedachten, hoe je het Goddelijke kunt blijven ervaren in jezelf en ook in iedereen en alles om je heen.

Yoga is voor mij niet weg te denken uit mijn leven, het heeft mijn leven gevormd; het brengt me een enorme ondersteuning in moeilijke tijden, de realisatie dat uiteindelijk alles één is, ook als kan ik dat niet altijd al zo voelen, en een overgave aan dat wat er is; dat ik de goedheid van het leven kan voelen, ook als het moeilijk is.

Ik ben opgeleid tot yoga docent in de klassieke hatha yoga (Sivananda systeem), yin yoga (systeem Paul Grilley), transformatieve yoga (systeem Swami Vidyanand) en tantra yoga (non-dualistisch Saivisme) en geef nu al ruim 20 jaar les in yoga.”

mei, 2024

Niks gepland

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X