Workshop Vrouw en overgang

De overgang is voor elke vrouw een unieke reis en beleving. Deze nieuwe levensfase vraagt door de verandering van de hormoonhuishouding een andere kijk naar en omgang met  lichaam, maar ook een andere kijk naar het leven.

In het programma  ‘Vrouw en Overgang’ neem ik je mee in je nieuwe levensfase en geef ik handvaten om jezelf en je lichaam opnieuw te leren kennen. Ik leg uit hoe gezonde voeding ondersteunend kan zijn in de overgang. Daarnaast is hormoon yoga een belangrijk onderdeel in het programma. Om rust te leren bewaren in deze fase gaan we bezig met mediteren en ontspanning – ademhaling oefeningen.

Wat kun je verwachten:

Het programma ´ Soepel door de overgang” bestaat uit 5 workshops met elk haar eigen thema. In elke workshop zal gezonde voeding en supplementen, yoga en meditatie (ontspanning) aan bod komen. Het programma is hybride. Fysiek in Wageningen (als de omstandigheden dit toelaat) en online via zoom te volgen. Je kan er voor kiezen om meteen het gehele programma te boeken of per workshop. Na elke workshop hebben we contact waar je je vragen kan neerleggen en om samen de workshop af te sluiten. ( mini consult ± 20 minuten).

Workshop Soepel door de overgang: een gezonde leefstijl

In deze workshop worden belangrijke stappen besproken hoe gezonde voeding, yoga en meditatie jouw kan ondersteunen. Je eigen gezondheid  in eigen hand nemen.

Datum: vrijdag 10 september van 19.00 tot 21.00 uur

Meer informatie

Workshop Symptomen (h)erkennen: vage klachten of de overgang

Deze workshop gaat in op bekende en onbekende symptomen van de overgang. Door basiskennis van waarom de symptomen bij de overgang horen creëer je meer duidelijkheid.

Datum: vrijdag 1 oktober van 19.00 tot 21.00 uur

Meer informatie

Workshop Hormoonbalans

Voeding, hormoonyoga en meditatie voor een natuurlijke balans in de overgang. In de workshop “Hormoonbalans” zal hormoonyoga en meditatie aanbod komen. Ook gezonde voeding en supplementen om balans te krijgen of te behouden wordt besproken.

Datum: vrijdag 12 november van 19.00 tot 21.00 uur

Meer informatie

Workshop gezonde botten: stevig blijven staan

De workshop “gezonde botten” maakt duidelijk waarom gezonde voeding, voedingssupplementen en lichaamsbeweging van belang is voor onze botten in de overgang.

Datum: vrijdag 3 december van 19.00 tot 21.00 uur

Meer informatie

Workshop nieuwe levensfase: jezelf en je lichaam opnieuw leren kennen

In de workshop “nieuwe levensfase” gaan we onszelf opnieuw ontdekken: als gezondere en veerkrachtige vrouwen, klaar om vol vreugde de tweede helft van ons leven te beginnen. In het yoga en meditatie gedeelte gaan bezig met nieuwe doelen en dromen.

Datum: Vrijdag 14 januari van 19.00 tot 21.00 uur

Meer informatie

Over Mariëlle Lenis

Door de combinatie van yoga, meditatie en voeding heb ik balans gevonden in mijn gevoeligheid en Frieze nuchterheid.

Mijn persoonlijke zoektocht begon 12 jaar geleden toen ik een stressvol leven had en op mijn 36e kreeg te horen dat mijn biologische klok vervroegd gestopt was. Dit was na hormoon kuren en IUI behandelingen in een poging om mijn kinderwens in vervulling te laten gaan. Mijn lichaam voelde niet meer passend bij mij en ik had er veel moeite mee om mijn eigen lichaam nog te vertrouwen en te begrijpen.

Toen begon mijn zoektocht: sporten, voedingsadviezen, verschillende yoga vormen. Overal veel van geleerd, maar het was tijdens mijn eerste DRU yogales dat mijn hart meteen geraakt werd. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en door het volgen van workshops, cursussen en opleidingen, ben ik nu Dru Yoga en Meditatie docent. Deze Dru reis heeft mij een stevige basis gegeven. Ik heb naar mijn lichaam, hart en geest leren luisteren en de meditatie heeft weer stilte en rust in mijn leven gebracht.

Via via kwam ik in aanraking met Orthomoleculaire geneeskunde. Hierdoor heb ik zelf ervaren hoe gezonde, natuurlijke voeding je leven op een positieve manier kan veranderen Omdat ik deze kennis graag wil delen, heb ik de opleiding orthomoleculaire voedingscoach gevolgd.

Door dit zo voor mijzelf te ervaren, heb ik mijn eigen ervaringen, kennis in Dru yoga, meditatie en gezonde en natuurlijke voeding gebundeld om andere mensen te kunnen ondersteunen in hun leven.

Praktische informatie

Locatie: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4, Wageningen

De kosten bedragen 39,95 euro per workshop, of 175 euro voor het hele programma.

Meer informatie en aanmelden

juni, 2023

02jun19:3022:00YesPower Dance Gemengd Vrijdagavond

16jun20:0022:30Verbonden ademen

18jun09:3018feb17:00Yes Powerdance Vrouwendag

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X