Cursus Gezonde Zelfliefde

De kunst om jezelf lief te hebben

foto Louky Vos 3aVoor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Begeleiding: Louky Vos.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt herhalen we oude (overlevings-)patronen die ons onrustig maken en die geen ruimte laten aan goede zelfzorg en aan liefde.

In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ oefenen we met het doorbreken van die (overlevings-) patronen.
We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Je leert om een breuk te maken met de patronen van je gewoonte-zelf, die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard.
Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je ‘gewoonte-zelf’.

Dit doen we door te mediteren en te leren je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent.
Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ leer je om:

  • stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
    • liefdevolle en open aandacht te geven aan waar en hoe je bent
    • ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (grounding)
    • je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte • warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf • je eigen basale goedheid kennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties
    • zicht te krijgen op wat gezonde zelfliefde  bevordert en wat niet

Werkvormen zijn: bewegende en zitmeditatie, visualisatie, lichaamsoefeningen, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

Alhoewel iedereen om te beginnen ‘al volkomen vrij en liefdevol’ is, vraagt het thuiskomen in en de belichaming van je al vrije aard veel toewijding, geduld en volharding. Daarom is het noodzakelijk om in je dagelijks leven regelmatig ruimte in te bouwen voor een breuk met je gewoonten en voor de ‘herinnering aan je vrije, liefdevolle aard’.

Je krijgt dan ook bij iedere bijeenkomst een hand-out en huiswerk mee, met het verzoek om de theorie tot je te nemen en thuis ‘de herinnering aan al-vrij-en- liefdevol zijn’ te beoefenen.

De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkeld door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB) in nauwe en inspirerende samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus van 8 dagdelen wordt gegeven door geautoriseerde trainers, zowel op de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht als op verschillende locaties in het land. Het is niet nodig om enige ervaring te hebben met Zijnsoriëntatie of meditatie.

 

Praktische informatie

Data: 8 maandag- of donderdagmiddagen vanaf 26 of 30 oktober.

8 maandagmiddagen – 30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december 2017
en  8 januari, 22 januari, 05 februari, 26 februari 2018.

of:

8 donderdagmiddagen – 26 oktober, 16 november, 30 november, 14 december 2017
en 11 januari, 25 januari, 08 februari, 01 maart 2018.

De cursus zal gegeven worden op de middag waarvoor de meeste
belangstelling bestaat.  Bij aanmelding graag aangeven of je eventueel
van dag kunt switchen.

 

Tijd: 14.00 – 17.00 uur

Trainer: Louky Vos-Gaster, Zijnsgeoriënteerd trainer/begeleider

Locatie: Yogacentrum Suniya” Wageningen – Haagsteeg 4,  6708 PM Wageningen

Kosten: € 380,-

Aanmelding:  via loukyvos@chello.nl

Voor nader informatie bel Louky Vos:  0317 – 413419 / 06 – 42590062

Voor nadere informatie zie ook:   www.loukyvos.nl  www.schoolvoorzijnsorientatie.nl  en www.beroepsverenigingzijnsorientatie.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

februari, 2019

9feb10:00- 11:00Gong meditatie

Je bent welkom voor een proefles

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail