Yogalessen

In ons centrum worden lessen in Kundalini Yoga en Dru Yoga. Daarnaast bieden we Mannenyoga (Kundalini yoga voor mannen). De lessen vragen geen speciale lenigheid en kunnen door iedereen beoefend worden, omdat je op je eigen niveau meedoet.  Daarbij is aandacht en betrokkenheid het belangrijkst.

Kundalini yoga

Kundalini yoga wordt wel de yoga van Bewustzijn genoemd. Dynamische oefeningen gecombineerd met krachtige ademtechnieken, mantra’s en meditaties maken je levensenergie (kundalini) wakker. Je stapt uit de comfortzone van (beperkende) gedachten- en gewoontepatronen, zodat blokkades op kunnen lossen en groei mogelijk is. Als de energie weer vrij kan stromen door je lichaam voel je je licht, energiek en klaar voor de uitdagingen van deze tijd. Deze veelzijdige yogavorm maakt je krachtig, vrij en bewust, in staat om het beste van jezelf te leven.

De Kundalini yogalessen worden gegeven door Helen Cornelissen op maandagochtend, woensdagavond en vrijdagochtend. En zij geeft een vroege woensdagochtend ONLINE les. Ramon Eikenaar neemt de maandagavond voor zijn rekening. 

Dru Yoga

Dru yoga wordt yoga van het hart genoemd. Vloeiende bewegingen worden gecombineerd met ademhaling en visualisaties. Zo breng je lichaam en geest in balans en kunnen spanning en stress wegvloeien. Het geeft je de mogelijkheid om via beweging contact te maken met je hart, de plek in jezelf waar je rust en stilte kunt ervaren. De yoga is geschikt voor iedereen en elk conditieniveau. Indien nodig worden aanpassingen gegeven, waarbij je ook een stoel kunt gebruiken als dat ondersteuning geeft. Na een opwarming volgen rustige, ingekeerde of vitaliserende energiereeksen en klassieke yogahoudingen. De les eindigt met een diepe ontspanning.

De dru yogalessen zijn op dinsdagochtend, dinsdagavond en woensdagochtend met Esther van Eersel

Kundaliniyoga in je Zwangerschap

Deze lessen zijn een perfecte ondersteuning voor je zwangere lichaam en een goede voorbereiding op je bevalling. Elke les heeft een thema om meer verdieping te geven aan je zwangerschap. De lessen hebben een vaste opbouw. Dynamische yogaoefeningen samen met ademtechnieken en meditatie zijn vaste onderdelen in een les. De oefeningen ondersteunen en versterken je zwangere lichaam. Ze kunnen uitdagend en intensief zijn, maar ook ontspanning en verstilling brengen. Meditatie geeft ruimte om gedachten en emoties te observeren en los te laten. Met je ademhaling creëer je ontspanning.

Tijdens de lessen leer je in contact te zijn met je lichaam (en je baby). Je leert je gedachten observeren. Hierdoor creëer je bewustzijn van je lichaam en geest. Vanuit dit bewust ZIJN ben je in verbinding met wie je werkelijk bent.

Je hoeft niet ervaren te zijn met yoga of mediteren. Je doet mee wat je kan en wat je lichaam je op dat moment toestaat. Je kan instromen op elk moment van je zwangerschap. De zwangerschapslessen worden gegeven door Helen Cornelissen op donderdagavond. 

Mannen Yoga

Wat is nou echt de meerwaarde van mannen yoga? In een groep van mannen je spirituele (innerlijke) kracht vinden en werken aan blokkades. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Balans vinden tussen lichaam en geest, in een tijd waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn. De groepsenergie helpt je vaak om verder te gaan dan je zelf voor mogelijk houdt. In mannenyoga ben je bezig met je spieren, gewrichten, houding en het verdiepen van je ademhaling (long capaciteit vergroten). Bij yoga gaat het om de coördinatie tussen alle spieren en gewrichten, dus niet alleen pure kracht. Daarom merk je al snel dat je soepel en sterk wordt. Yoga voor mannen is een perfecte workout om te ontspannen, al je spieren te versterken en flexibeler te worden. Je bepaalt zelf hoe ver je wilt en kan gaan.

De krachtige oefeningen uit de Kundalini Yoga zorgen ervoor dat je opgewassen bent tegen de uitdagingen van deze tijd. Ze versterken je zenuwstelsel, brengen mentale balans en een constant energiepeil. Waardoor je beter met stress om kan gaan en je fitter voelt in alles wat je doet.

De mannenyogalessen worden gegeven op donderdagavond door Ramon Eikenaar.

 

Midlife Kundalini Yoga

In september is een nieuwe lessenserie gestart die specifiek gericht is op het vrouwelijk lichaam. Tijdens Midlife Kundalini Yoga gaan we Kriya’s (serie oefeningen) beoefenen die de energie laten  stromen. Hierin zal ook aandacht worden besteed aan de vrouwelijke hormoonhuishouding en levensfases.

Ik heb ervaren dat Kundalini Yoga in een setting van vrouwen mij in positieve zin heeft veranderd. Ik ben liefdevoller naar mezelf en voel me zowel lichamelijk als geestelijk sterker. Ook in mindere tijden ervaar ik veel steun van de veelzijdigheid van deze yoga vorm. Als Kundalini Yoga docent gun ik meer vrouwen deze ervaring.

Bij deze nodig ik je uit om, vanuit verbinding met andere vrouwen, te voelen wat Midlife Kundaliniyoga met jou doet.  

De lessen op maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur worden verzorgd door Dianne Leussink – Ananda Jot Kaur, gecertificeerd Kundalini Yoga docent, hoedster vrouwenretraites en ervaringsdeskundige.

Kosten: losse les €15,- / 3 kennismakingslessen €28,-/ lessenserie sept. – dec. €182,- Later instromen is mogelijk, bedrag van de lessenserie wordt dan verrekend.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Voor aanmelden/info stuur een email naar Dianne.leussink@Kpnmail.nl of bel/app mij op 06-25506841.

april, 2024

Niks gepland

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X