Yogamiddagen met Esther

“Er komt meer en meer toestemming in mezelf om precies dat te doen dat goed voelt. En zo voel ik meer zelfliefde en meer veiligheid, een stevige basis in mezelf.”

Hoe komt het nou toch dat mijn spieren (vooral die in mijn nek en schouders) zo gespannen zijn en blijven? Waarom voel ik zo vaak angst en onrust in mijn lijf? Wat maakt dat ik niet kan stoppen met doen en niet goed kan ontspannen? En als ik even stil val, waarom voel ik me dan zo moe en kom ik dan helemaal niet meer in beweging? Dit zijn vragen die ik mezelf heb gesteld het afgelopen jaar. Een jaar van minder energie en minder werken. Een jaar, met het ene moment onrust, acute overprikkeling en helemaal aanstaan… En het andere moment weinig energie en een zwaar gevoel…. 

Een jaar waarin ik meer ben gaan lezen over het zenuwstelsel, de polyvagaal theorie en de nervus vagus. En dat klikt en geeft inzichten en helderheid. Want onder mijn grote sensitiviteit en een innerlijk angstig  en onrustig gevoel, zit een overprikkeling van mijn zenuwstelsel. En dat blijkt al heel lang zo te zijn. Dat verklaart waarom mijn lichaam uit zichzelf niet zo goed kan ontspannen. En het verklaart waarom mijn hoofd en emoties soms een snelkookpan lijken. Het verklaart ook waarom ik de ene keer helemaal aan sta en de andere keer helemaal uit. 

Zo is mijn zenuwstelsel een sleutel naar zelfliefde en naar luisteren naar mezelf en mijn lichaam. Ik heb heel veel geleerd over wat ik kan doen om me meer veilig te voelen in mijn lichaam. En om langzaam aan, in kleine stappen dieper te ontspannen. 

 

‘Hoe voelt het in je lichaam en wat kun je doen, wanneer je teveel aan staat, en wat wanneer je helemaal uit staat? Maar ook wat voel je wanneer je je sociaal onveilig voelt.’

Het begint allemaal met meer bewustzijn van je lichaam, jouw energie en de staat van je zenuwstelsel. Vanuit het luisteren naar jezelf en jouw lichaam kun je nieuwe keuzes maken. En kun je jezelf reguleren naar een veilige staat in jezelf. En een veilig gereguleerd zenuwstelsel brengt je in je hart. In alignment en verbinding met jezelf! 

Vrijdagmiddag 5 juli en vrijdagmiddag 30 augustus geef ik weer een yogamiddag in Wageningen. Van 13.30 tot 16.30 uur kun je je onderdompelen in yoga voor jouw zenuwstelsel. Je krijgt informatie over de polyvagaal theorie. En we doen yoga voor de verschillende takken van jouw zenuwstelsel. Je krijgt (yoga) tips om thuis te doen.

Je bent van harte welkom!

Data: vrijdag 5 juli en vrijdag 30 augustus
Tijd: van 13.30 tot 16.30 uur
Kosten: 44,00

juli, 2024

05jul13:3016:30Yoga middag met Estherpolyvagaal yoga en jouw zenuwstelsel

07jul11:3015:30Transformerende dagen

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X