Sadhana

Getting up in the morning to do your sadhana does not mean you will become God. No, getting up in the morning, you will become you!” Yogi Bhajan, 27-6-1993

Sadhana betekent dagelijkse spirituele beoefening. Het doel van Sadhana is je voor te bereiden op de dag. Om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen gaan heb je een constant energiepeil nodig. Dat helpt je om stabiel en wakker (alert) te zijn, te luisteren naar je intuïtie en de juiste dingen te doen. Iedereen geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana, afgestemd op je behoefte en beschikbare tijd.

Yogi Bhajan gaf ons Kundalini Yogi’s de Aquarian Sadhana, een practice van 2,5 uur om iedere dag te beoefenen van 4.30 tot 7.00 uur.  Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtendgloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog, zodat je in alle rust je practice kunt beoefenen, zonder verstoringen.

“Getting up for sadhana in the morning is a totally selfish act – for personal strength, for personal intuition, for personal sharpness, for personal discipline, and overall for absolute personal prosperity.” Yogi Bhajan

sadhanaHet doen van Sadhana in een groep ondersteunt je; als groep draag je elkaar. Je kan iedere 2e zondag van de maand meedoen met Sadhana in Yogacentrum Suniya. Data najaar 2020: 13 september, 11 oktober, 8 november, 13 december.  Het tijdstip is aangepast om de drempel te verlagen: van 6.00 tot 8.30 uur. De Sadhana begint met het reciteren van de Japji Sahib, een heilige tekst uit de Sikh traditie, zie de website van Kundalini-Yoga-Info.org.

Aansluitend doen we een yogaserie gevolgd door een korte ontspanning. Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis en werking hebben. Download hier de pdf met de teksten van deze mantra’s. De mantra’s worden begeleid door een muziekgroep met wisselende samenstelling bestaand uit Eline Janssen (zang, harmonium), Nikkie Kemp (gitaar, zang), Marijn Kool (zang, gitaar), Bob (gitaar) en Coen Peters (percussie).

Deelname is op basis van een donatie.  Opgave vooraf is niet nodig. Je bent welkom vanaf 05:45 uur,  graag uiterlijk 5 minuten van tevoren aanwezig zijn. Voor wie wil is er ontbijt na afloop, wees welkom en neem iets mee om te delen!

Voorbereiding op de Sadhana:

  • Neem een koude douche en drink een glas water.
  • Draag schone, frisse en bij voorkeur witte kleding.
  • Bedek je hoofd met een tulband, muts (van wol of katoen) of hoofddoek.
  • Gebruik geen parfum of andere sterke geuren.

juni, 2024

09jun10:3016:30Rite of the womb: inwijdingsfeest voor vrouwen

22jun10:0017:00Training Transcedent Mediumschap met geopende pijnappelklier

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X