Silvie Walraven: mindfulness voor kinderen en volwassenen

portret DFC EUMijn naam is Silvie Walraven en na een aantal jaren in Kenia en Nepal als ontwikkelingsadviseur en trainer-facilitator gewerkt te hebben, heb ik in 2010 mijn leerkrachtbevoegdheid gehaald. Sinds 1992 heb ik me verdiept in de boeddhistische filosofie en regelmatig meditatieretraites gedaan. Na een paar jaar in Nepal en Bhutan in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik sinds 2015 in Nederland met mijn eigen onderneming: Sem – Onderwijs voor het Hart begonnen.

Door middel van mijn trainingen wil ik kinderen en volwassenen laten ervaren dat ze zelf veel invloed hebben op hoe ze zich voelen en op (anderen in) hun omgeving. Geluk wordt meestal extern gezocht, terwijl het daar juist niet te vinden is! Hoe we denken, bepaalt grotendeels hoe we de wereld zien en ervaren. Onder andere door de dingen met aandacht (Mindfulness) te doen, kunnen we meer rust, geluk en tevredenheid in onszelf vinden en zien we beter in hoe we onlosmakelijk verbonden zijn met alles en iedereen om ons heen.

Bij Mindful Schools heb ik een opleiding tot Mindfulness Kindertrainer gedaan. Bij SeeTrue heb ik een trainersopleiding Mindfulness (MBSR/CT) afgerond. Verder haal ik voor mijn workshops o.a. inspiratie uit de programma’s Creating Compassionate Cultures en 16 Leidraden voor een Gelukkig Leven (16L). Voor 16L ben ik als trainer geaccrediteerd door de Foundation for the Development of Compassion and Wisdom. Daarnaast ben ik oprichter van de Stichting Design for Change Nederland, als Country Partner van dit wereldwijde programma, waarin kinderen zelf aan de slag gaan om de verandering te maken die ze graag zien in de wereld. Mijn motto is dan ook:

Wees zelf de verandering die je graag ziet in de wereld en creëer zo geluk voor jezelf en voor de wereld om je heen!

 

Praktische informatie

Ik geef cursussen Mindfulness & Heartfulness voor Kinderen, Aardig (&) Wijs Kinderworkshops, MBSR/CT trainingen voor volwassenen en jongeren en Design for Change workshops. Meer informatie kunt u vinden op mijn website www.sem-onderwijsvoorhethart.nl. Mijn mailadres is: silvie@sem-onderwijsvoorhethart.nl en mijn mobiele nummer: 06-33013975.

 

Schrijf je in voor een proefles!


  Check het lesrooster voor mogelijkheden

  Welke les wil je volgen?

  Voorkeursdag:

  Lestijd:

  Vraag/opmerking:

  X