Lessen voor kinderen

Op dit moment bestaat het aanbod uit een cursus Mindfulness & heartfulness voor kinderen  en een workshop Kind & Wise voor kinderen. Beiden worden verzorgd door Silvie Walraven van Sem.

Mindfulness & heartfulness voor kinderen

Mindfulness is er op gericht je bewust te worden van wat je van moment tot moment ervaart via je zintuigen en gevoel, in je doen, denken en spreken. Door onszelf te leren observeren, zonder oordelen, leren we onszelf beter kennen en kunnen daardoor vriendelijker zijn voor onszelf en anderen om ons heen. We leren zien, dat gedachten maar gedachten zijn, geluiden maar geluiden, emoties maar emoties. Dit alles komt en gaat voortdurend. We leren er met een andere blik naar kijken, zodat we er minder door overweldigd worden en er beter mee om kunnen gaan. Mindfulness brengt een betere concentratie en meer vermogen om positief en flexibel met uitdagingen in het leven om te gaan.

Mindfulness en Heartfulness (compassie voor jezelf en anderen) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de cursus gaan de kinderen op verschillende manieren experimenteren met Mindfulness-oefeningen, die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken.

De cursus start begin september,  8 keer op de maandagmiddag. Er zijn twee groepen: van 15.30-16.30 uur voor kinderen van 5-7 aar en van 16.45-17.45 uur voor kinderen van 8-12 jaar.

 

Kind & Wise Kinderworkshops: Op Speelse Wijze Aardig (&) Wijs!

De Kind & Wise workshops (1 en 2) zijn workshops voor kinderen van 8-12 jaar met activiteiten rond Mindfulness, Onderlinge Verbondenheid en Omgaan met Emoties. Aandachtsoefeningen worden afgewisseld met o.a. tekenen en kleuren, verhalen, rollenspel en discussie. De workshops duren 3 uur en kunnen los van elkaar gevolgd worden. De kosten bedragen 15 euro per workshop of 25 euro voor beide workshops per kind. Dit is inclusief wat te drinken en een versnapering. Data: 10 september 10-13 uur en 24 september 10-13 uur.


 

april, 2024

Niks gepland

Je bent welkom voor een proefles

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
X